Гагік Кургінян. Персональна виставка. 2.03-16.04.2017

Гагік КургінянПерсональна виставка у галереї «АRТ 14» знайомить глядачів із творчістю вірменського і українського художника, людини багатої талантами, Гагіка Кургіняна.

Його живопис різноманітний і яскравий, у ньому гармонійно поєднуються мотиви різних традицій і культур. Згідно роздумів автора це є «культурний космополітизм». Наприклад, автор пише: «є така дефініція – космополітизм, що передбачає розширення кордонів світогляду і ментальних уподобань за межі етнічного культурного обрію. Нещодавно дефініція негативна, яка надавалася за схильність до Західу. А ось у мене – «східних космополітизм» у межах культурних, етичних і естетичних кордонів Східної Європи. З XIX ст. і до сьогодення. Від Польщі і Литви, через Україну і Білорусь, Росію до Уралу і до, власне, Грузії і Вірменії. /…/ Ось так і об’єдную, у межах одного полотна, спогади з різних життів, шматки снів з різних сновидінь».

Гагік Кургінян

Впадає в око емоційність живопису Кургіняна, яка перемагає фахові настанови у побудові композиції, створенні образів, використанні кольорів. Тобто замість звичного, вивченого і традиційного «як треба», художні засоби автора декларують розкутість у щирості відчуттів. Ця запальна гра художника з правилами фаху, заради відвертості, не аби як порушує спокій колег художників та надихає нас, глядачів, енергією творчості.

«Рецепт мого стилю простий – пише Г. Кургінян – це коктейль моїх помилок, невміння, повна свобода дій пензлям і фарбам, бо вони краще знають, що робити. Головне їм не заважати, міцно забувати все, що вмієш і весь час вчитися новому… і, поготів, менше пафосу!».

В. Г. Гагік Кургінян

Гагік Кургінян

Гагік Кургінян

Гагік Кургінян

Гагік Кургінян